טכניקות הדפסה

כיום קיימות מספר טכניקות הדפסה שונות ולכל אחת מהן יש ייעוד שונה. להלן השיטות המוכרות והשכיחות הקיימות בבתי הדפוס שתעזורנה לכם לבחור ולהתאים לפי הצורך שלכם את ההדפסה המתאימה.

דפוס משי:

יריעת בד רשת עם חומר אמולסיה עליו שרגיש ל-UV, ולפי הצפיפות של הבד יעבור ממנו הצבע למוצר עליו נדפיס. ברגע שהמגב עובר על יריעת הבד, הצבע יעבור דרך היריעה למוצר שלנו. בסוף מאירים עם UV להקשחת הצבע.

הדפסה זו מיועדת לטקסטיל, ביגוד, שקיות בד, עץ, מתכות וכו.

ניתן בדפוס משי להדפיס גם לקות- מבריק על גבי מט. הלקה מתייבשת על ידי UV סלקטיבי מבריק. סלקטיבי הכוונה במיקומים מסוימים על המוצר ולא על כולו.

היתרון של הדפסת משי שהיא עובדת עם חומרים מאוד עבים (למשל קרטון עבה) ושכבת צבע עבה, איכותית מאוד ולכן עמידה לאורך זמן. חסרונות המשי שההדפסה גסה, יקרה יחסית, דורשת זמן ולא ניתנת להדפסה מיידית.

דפוס בלט:

אות בולטת בראש קוביית עץ קשיח. האות בצורת מראה (הפוכה) ומשמשת להדפסה בדומה לחותמת של היום. היום זה כבר במקום בעץ בעופרת וכבר כמעט ולא משתמשים בזה, רק בעיקר לחיתוכי צורות.

דפוס דיגיטלי:

הקובץ שמתקבל ישירות מהמחשב מומר לקובץ מותאם להדפסה. היתרונות הם שניתן להדפיס בכמויות קטנות והעלויות בהתאם, ההדפסה מהירה ואיכותית. החיסרון הוא שההדפסה רק בצבעי CMYK (לא בזהב, כסף, לקה וכו).

משמש למשל לכרטיסי ביקור, פליירים, שילוט ועוד.

דפוס שקע:

הפוך מבלט. מאוד איכותי. יש לנו צילינדר עבור כל צבע ויהלום שמתקתק על הצילינדר, נוצר לחץ על המוצר וכך הצבע מוכנס לחריצים שנוצרו בו. מתאים להדפסה על חומרים שקופים כמו שקיות מזון וכו.

העיצוב נעשה על בסיס CMYK לתמונה ועוד פנטונים לצבעים ספציפיים. כך למשל אם ללוגו של חברה יש כיתוב בכסף נצטרך צילינדר כסף וכו. חיסרון- שיטה יקרה.

פלקסו (פלקסוגרפיה):

שיטה שהתפתחה מדפוס בלט ומבוססת על חותמת גומי הפרושה על בסיס גליל. שיטה זו לא איכותית, אבל זולה. מתאימה למאסות גדולות (מינימום 100,000 אריזות).

משמשת למשל לשקיות נייר, מפיות, וכו.

דפוס אופסט:

הדפוס הכי נפוץ. העברת הצבע ממשטח הפלטה (הלוח) אל המוצר מתבסס על דחיית מים ושמן. הצבע נדבק לאזורים יבשים בפלטה. התשלום הוא פר פלטה וכל פלטה יכולה לשמש למאות אלפי מוצרים עד שנשחקת. הדפסה זולה יחסית ומיועדת לכמויות גדולות מאוד. חיסרון- ההדפסה בד"כ מוגבלת לעד גודל גיליון סטנדרטי (70*100 ס"מ).

משמשת למשל לעיתונים, קטלוגים, ספרים, מעטפות וכו.

השארת תגובה